به گزارش ميراث آريا(CHTN)، با توجه به اينکه از سال 1989 قطع درختان و استفاده از چوب آنها در تايلند ممنوع اعلام شد، بسياري از فيل‌ها که در اين تجارت استفاده مي‌شدند کارآيي خود را از دست دادند که با برپايي اين نمايش‌هاي متنوع نه تنها حضور تجاري فيل‌هاي تايلندي دوباره پررنگ شده بلکه در جذب گردشگران نيز تأثيري مثبتي داشته است.

به گفته مسئولان برپايي اين جشنواره‌ها، برخلاف فيل‌هاي آفريقايي که هيچگاه به‌صورت گروهي تربيت نمي‌شدند و به نمايش در نمي‌آيند، فيل‌هاي آسيايي تبحري قابل توجه در اين امر دارند و هميشه همراه با انسان‌ها زندگي کرده‌اند.

\"سيمون هدخر\" مدير اتحاديه نشست‌هاي جهاني کارشناسان فيل‌شناسي آسيا با اشاره به اينکه، بين 3 تا 5 هزار فيل وحشي در آسيا وجود دارد که حدود 1200 تا 1500 نمونه از آنها توسط افراد بومي رام شده‌اند، گفت: از حدود 4 هزار سال قبل تايلندي‌ها به تربيت و استفاده از فيل‌ها مشغول بوده‌اند و حدود يک هزار فيل وحشي را تحت سلطه خود در آورده‌اند.

وي افزود: اين حيوانات در گذشته وجهه‌ايي مقدس و قابل احترام داشتند و از آنها براي جابه‌جايي پادشاه استفاده مي‌شد، اما امروزه تنها براي کار و اجراي نمايش مورد استفاده قرار مي‌گيرند و بيشتر به‌عنوان وسيله‌ايي براي کسب درآمد به‌نظر مي‌رسند.

وي در ادامه گفت: به کار گرفتن فيل‌هاي وحشي آسيا و ترتيب آنها جنبه قانوني ندارد و به جمعيت اين حيوانات وحشي آسيب مي‌رساند که متأسفانه به دليل نبود سيستم‌هاي دقيق در سرشماري تعداد اين فيل‌ها و ميزان مرگ و مير و تولد آنها، نظارت دقيقي در اين حوزه وجود ندارد و همين امر سبب شده بوميان به‌صورت بي‌رويه به اين کار اقدام کنند.

M/108

انتهای پیام/

کد خبر 1386100317